Home » Blog

Piekerthermometer

/11

Piekerthermometer

Wil je weten hoe het met jouw piekerthermometer staat?

Beantwoord dan de volgende vragen.

Let wel: de resultaten zijn indicatief en je kunt geen rechten ontlenen aan de uitslag.

1 / 11

Heb je vaak last van hoofdpijn

2 / 11

Ben je vaak angstig?

3 / 11

Voel je je vaak schuldig (schuldgevoelens)?

4 / 11

Lukt het je minder goed te concentreren?

5 / 11

Ervaar je vaak depressieve gedachten?

6 / 11

Voel je je vaak somber?

7 / 11

Heb je last van stress?

8 / 11

Ervaar je verminderde eetlust?

9 / 11

Heb je last van buikpijn?

10 / 11

Slaap je slecht?

11 / 11

Kun je slecht relativeren?

Trots!

Een mooie klus voor een klant. Een videoboodschap gemaakt bij een inspirerend verhaal. Hoe zet je je negatieve gedachten om naar positieve gedachten.

In dit geval: hoe zet je je fixed mindset om naar een growth mindset.

De videoboodschap met bijbehorend verhaal zijn onderdeel van een serie over het veranderen van je negatieve mindset naar een positieve. Dat kunnen we in deze tijd allemaal wel gebruiken.

Ik had het zelf ook. Boos omdat de video in eerste instantie niet wilde zoals ik het in gedachten had. De tekst terugkijkend in de demo zag ik de woorden glimlachen in mijn gezicht. Stay positive … Bekijk wat er wel is gelukt en verbeter waar je niet helemaal over tevreden bent. Ik kan het gewoon.

En dus: dik tevreden met deze video weer!

0

Selffulfilling prophecy – positief zijn

Je gedachten bepalen voor een heel groot deel hoe en wat je voelt. Soms word je overvallen door angst, zonder dat je begrijpt waarom dat gebeurt. De kunst is om je angstige gedachten en gevoelens om te zetten naar positieve gedachten en gevoelens.
Afgelopen zondag waren we met Bobby, de teckel, in de dierentuin in Nordhorn. We kwamen op enig moment bij de amoerpanter aan. Ze kwam aanlopen met mooie sierlijke passen en ging vlak voor onze neus zitten. Haar blik onmiddellijk op Bobby gericht. Vervolgens neemt ze een sprong. Blij dat ze veilig achter glas en hekwerk zat. Dat was wel behoorlijk spannend.

SMART Office Manager - virtueel assistent Hardenberg over angst en vrees
SMART Office Manager – virtueel assistent Hardenberg over angst en vrees

De angst die ik toen voelde heb ik kunnen omzetten in bewondering voor dit prachtige dier. Zo groot, imposant. Als een poezelig en knuffelbaar dier zit ze vlak voor ons. Een geweldige ervaring.
Toen ik een jaar geleden besloot om als virtueel assistent aan de slag te gaan, wist ik niet of het zou lukken of niet. Ik wist echter wel dat als ik mijn gedachten negatief zou instellen – selffulfilling prophecy – het zeker niet zou lukken. Ik ben en blijf positief de toekomst tegemoet zien. Net zoals ik een volgende keer dierentuinbezoek weer deze prachtige panter ga opzoeken en hoop op net zo’n prachtig moment.
Wat vrees jij het meest en hoe zet jij dat om in een positieve gedachte?